Costita in sos de miere si cartofi gratinati cu bacon

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aprox.1kg costita proaspata de porc
  • 1 capatana mare de usturoi
  • ulei de masline sau margarina culinara
  • 1 lingura miere
  • 1 lingurita pasta de ardei
  • 1 lamaie.Condimente: caril(optional)
  • açafrao indian(curcuma sau sofran)
  • cimbru si patrunjel deshidratat
  • seminte chimion
  • sare mare
  • piper macinat si boabe
  • boia picanta
  • foi de dafin.Pt cartofii gratinati:aprox.1 kg cartofi
  • 100gr bacon
  • 150gr branza emmental.

Mod de preparare

Costita se condimenteaza cu sare si piper.Se face mujdei din jumatate capatana de usturoi,cu putin ulei de masline.Se adauga patrunjel,cimbru,boia picanta,1 lingurita cominhos.Se freaca bine carnea cu mujdeiul,se adauga 1 lingurita pasta de ardei,piper boabe si foi de dafin.Separat se amesteca mierea(topita)cu sucul de la jumatate lamaie si açafrao.Se toarna peste carne si se amesteca bine.Cine vrea poate sa puna f putin ulei de masline,si 1,5 dl vin alb.Se da la rece 8-12 ore.Inainte sa mearga la cuptor se acopera cu folie de aluminiu,care se va scoate cu 10 min.inainte de final.Se da la cuptor cca.20-25 min.Intre timp cartofi se taie rondele si se fierb in apa cu sare si piper pe jumatate.Se strecoara.Intr-o tigaie se pun 10 linguri de ulei de masline si se caleste putin baconul cu 5 catei de usturoi taiati feliute,se adauga cartofii,si se condimenteaza cu piper si marar(oregano cui ii place).Nu se pune sare.Se pune intr-un vas termorezistent,deasupra se pune branza si se da la cuptor cca 15min.Se poate face mujdei pt.iubitori de usturoi,merge cu muraturi.Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise