Costite de porc glazurate, marinate in tamarin

Tamarindul il rupem marunt si il inmuiem in apa calduta 15 minute.

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1.5 kg coaste de porc
  • 1/2 lingurita paprika
  • 1/3 lingurita piper macinat
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 caciulie usturoi
  • 1 lingura tamarind
  • 80 ml ulei masline
  • 100 ml apa calduta
  • 1 lingura miere

Mod de preparare

Tamarindul il rupem marunt si il inmuiem in apa calduta 15 minute.

Toate condimentele le amestecam intr-un vas impreuna cu uleiul si usturoiul trecut prin presa.Adaugam tamarindul inmuiat. Amestecam bine si ungem coastele pe ambele parti cu aceasta compozitei, cu ajutorul unei pensule.Dam la rece cateva ore, cel mai bine pina a doua zi.

Asezam un gratar pe o tava termorezistenta si dam la cuptor pentru 2 ore, acoperit cu un capac sau hartie de copt inmuiata in apa.

Punem un pahar cu apa in tava.

Tinem la 160 de grade si ultimele 15 minute inlaturam hartia.

Servim coastele alaturi de piure de cartofi sau alta garnitura care va place.

Pofta mare sa aveti !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise