COTLETE DE MIEL AROMATE

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 cotlete de miel
  • 1 cana cu apa
  • 1 lamaie
  • 100 ml vin rosu
  • 2 ling de ulei de masline
  • 1 ling cu rozmarin
  • 2 cepe
  • 1 ling cu bulion
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Spala bine cotletele de miel si indeparteaza cu grija pielitele.

Pregateste o marinata din zeama de lamaie, usturoi pisat, ulei de masline si jumatate de cana cu apa calduta.

Freaca bine cotletele cu rozmarin, piper si sare, apoi lasa-le vreo jumatate de ora sa se patrunda de toate aromele in marinata deja pregatita.

Incalzeste cuptorul, aseaza cotletele intr-o tava, toarna sosul de la marinata peste ele si da-le la foc. Din cand in cand, scoate tava si stropeste carnea cu sos.

Cand sunt rumene pe o parte, adauga vinul si intoarce-le pe partea cealalta. Continua sa le stropesti cu sos, pana sunt gata. In mod normal, ar trebui sa stea la cuptor cam 45 min.

Intre timp, prepara un sos simplu. Taie ceapa solzisori si pune-o la calit.

Cand devine aurie, stinge-o cu bulionul diluat in cealalta jumatate de cana cu apa, sareaza, pipereaza si stinge focul. Sosul se toarna peste cotlete cand le servesti. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise