COTLETE DE MIEL AROMATE

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 cotlete de miel
  • 1 cana cu apa
  • 1 lamaie
  • 100 ml vin rosu
  • 2 ling de ulei de masline
  • 1 ling cu rozmarin
  • 2 cepe
  • 1 ling cu bulion
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Spala bine cotletele de miel si indeparteaza cu grija pielitele.

Pregateste o marinata din zeama de lamaie, usturoi pisat, ulei de masline si jumatate de cana cu apa calduta.

Freaca bine cotletele cu rozmarin, piper si sare, apoi lasa-le vreo jumatate de ora sa se patrunda de toate aromele in marinata deja pregatita.

Incalzeste cuptorul, aseaza cotletele intr-o tava, toarna sosul de la marinata peste ele si da-le la foc. Din cand in cand, scoate tava si stropeste carnea cu sos.

Cand sunt rumene pe o parte, adauga vinul si intoarce-le pe partea cealalta. Continua sa le stropesti cu sos, pana sunt gata. In mod normal, ar trebui sa stea la cuptor cam 45 min.

Intre timp, prepara un sos simplu. Taie ceapa solzisori si pune-o la calit.

Cand devine aurie, stinge-o cu bulionul diluat in cealalta jumatate de cana cu apa, sareaza, pipereaza si stinge focul. Sosul se toarna peste cotlete cand le servesti. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise