COTLETE DE MIEL IN CRUSTA DE VERDEATA

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (4 portii):
  • 1 carcasa de miel cu coaste lungi de 800g.,
  • 2 cepe mici,
  • 2-3 fire de cimbru,
  • 2 fire de menta,
  • 2 fire de patrunjel,
  • 1 fir de rozmarin,
  • 60g. pesmet alb,
  • 50g. parmezan ras,
  • 30g. unt topit,
  • 1 ou,
  • 3 linguri seminte floarea-soarelui (decorticate),
  • 2 linguri de mustar,
  • 4 linguri ulei de masline,
  • sare,
  • piper;

Mod de preparare

1.Se indeparteaza pielea de pe carne cu grija si se freaca coastele cu piper.

2.Se curata ceapa si se taie fin.Se spala plantele aromatice si se toaca marunt.

3.Se amesteca pesmetul , parmezanul ras, verdeata tocata,ceapa, untul topit, oul si semintele de floarea soarelui intr-un castron.

4.Intr-un vas mai inalt, se prajeste carcasa de miel pe toate partile,in ulei.Se sareaza si se continua prajirea in cuptor, la 140*C, timp de 25 minute.Se scoate carnea , se unge cu mustar si cu amestecul de plante aromatice , se mareste flacara si se mai da la cuptor inca 10 minute, pentru a primi o culoare aurie.

5.Se lasa friptura sa se odihneascaun pic, se portioneaza si se serveste cu garnitura dupa plac , salata verde si un vin alb sec.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise