Cotlete de porc in sos de mustar cu pure portughez

Timp pregatire
3000 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt. 2 pax:Pure de cartofi:500gr cartofi albi si sare groasa
  • 2 linguri unt
  • 1 galbenus.Piper
  • noz-omoscada(nucsoara!?).Optional cateva picaturi de suc de lamaie.2 cotlete de porc
  • 2 linguri unt culinar sau 1 lingura margarina si 1 de ulei
  • 4 dinti de usturoi pisat
  • 1 lingurita caril indian
  • açafrao sau colorant alimentar pudra pt cine nu ii place caril
  • 1dl brandy sau vin alb si 2dl smantana
  • 1 lingura mustar.

Mod de preparare

1)Cartofi se taie cuburi si se fierb in apa cu sare mare.Intre timp se condimenteaza cotletele cu sare,piper,usturoi granulat(optional)si cimbru sau alt condiment care va place.2)Cartofi fierti se scurg,se amesteca cu unt,lapte,galbenus,sare,piper,noz-moscada,la urma sucul de lamaie.3)Cotletele se prajesc la foc mediu,se adauga usturoiul si caril(colorantul),brandy sau vinul.Daca a-ti optat pt.vin puneti capac aprox.5 min,daca e brandy mai putin.Se pune smantana si se lasa la fiert pana se obtine un sos crema(depinde cat de gros va place),la sfarsit se adauga mustarul si se amesteca bine.Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise