Covrigei Pretzels

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -2 cesti faina
  • -1 / 2 ceasca unt
  • -3 / 4 cana lapte
  • -2 lingurite drojdie de bere
  • -3 linguri de zahar
  • -3 lingurite sare
  • -1 lingurita apa
  • -1 galbenus de ou
  • -1 lingurita faina
  • -1 lingurita de apa calda

Mod de preparare

1. Se incalzeste laptele, se adauga zaharul si se amesteca pana se dizolva. Se adauga drojdia si se lasa 10 minute sa creasca.

2. Se amesteca faina, 1 lingurita de sare si untul. Se adauga drojdie si se formeza un aluat care se imparte în 4 portiuni egale si si se dau forma de minge care se acopera cu prosop si se pun la cald sa creasca 45 de minute.

3. Se scoate cate o minge de aluat si se imparte in 4 bucati. Se face o frangie lunga din fiecare bucata si se da apoi forma de covrig care se pune pe o tava de copt unsa. Se continua asa cu tot aluatul.

4. Se amesteca galbenusul cu apa si se ung covrigii. Se coc 10 - 15 minute sau pana cand incepa sa devina maro. Se amesteca 2 lingurite de sare mare, 1 lingurita faina si 1 - 2 lingurite de apa calda. Se unge pe covrigi si se coc alte 3-4 minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise