Creier pane

Creierul se opareste 3 min, in apa cu putina sare si otet.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g creier de porc
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • 1 catel de usturoi
  • 1 cana cu faina alba
  • 1 cana cu pesmet
  • ulei pentru prajit
  • 1 lingurita cu otet
  • PENTRU SERVIT:
  • cartofi
  • varza rosie

Mod de preparare

Creierul se opareste 3 min, in apa cu putina sare si otet, se scoate pe o farfurie si se lasa deoparte.

In trei boluri se pune faina, pesmetul si ouale batute cu sare, piper, usturoiul foarte bine pisat si putin cimbru.

Se trece fiecare bucata de creier prin faina, ou, pesmet, apoi se pune in vasul cu ulei, pe foc.

Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti, se scot pe hartie de bucatarie sa-si elimine surplusul de ulei.

Pentru salata, se toaca varza fideluta, se freaca cu putina sare, apoi se amesteca cu putin ulei si otet.

Se serveste creierul pe farfurie alaturi de cartofi dupa preferinta fiecaruia, prajiti sau fierti si salata de varza rosie.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise