Crema custard

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Cantitate : 600 ml
  • Dificultate : redusa
  • Ingrediente
  • • 2 lingurite esenta de vanilie
  • • 250 ml lapte
  • • 250 ml frisca lichida
  • • 5 galbenusuri
  • • 120 gr zahar fin
  • • 1 lingura amidon alimentar / faina (daca vrei o crema custard mai groasa)

Mod de preparare

1. Pune laptele cu frisca la fiert, intr-o cratita.

2. Intre timp bate galbenusurile cu zahar pana se ingroasa si devin pale la culoare.

3. Pune esenta de vanilie in laptele cu frisca ce au fiert.Toarna acesta copizitie, putin cate putin, in galbenusri, amestecand continuu.Dupa ce ai turnat tot laptele, pune compozitia obtinuta inapoi in cratita si gateste, amestecand continuu, pana ce crema se ingroasa destul cat sa acopere spatele lingurii de lemn.Nu o lasa sa fiarba caci altfel se va taia.

Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise