Crema de cafea la foi de cremsnit

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 pahare de lapte
  • 2 pahare de zahar
  • 11/3 pahare amidon de porumb
  • 1 baton de vanilie sau esenta buna
  • 10 galbenuse
  • 4 pahare zahar pudra
  • 2 pahare cafe espreso

Mod de preparare

Intr-o oala emailata punem la fiert lapte, zahar si cafea si batonul de vanilie.

Intr-un bol se amesteca galbenusurile cu zaharul pudra si amidonul, adaugam putin lapte la ouale frecate dupa care transferam compozitia in oala si amestecam incontinuu pana se ingroasa putin, cam 3-5 minute o luam de pe foc o lasam sa se raceasca bine.

Aceasta crema merge foarte bine la foile de cremsnit si are un gust deosebit si este si aspectuasa.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise