Crema de telina

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 10 portii; 1 kg telina
  • 150 g faina
  • 150 g smintina
  • 200 g franzela
  • 2 oua
  • 150 g ceapa
  • 100 g unt
  • 2
  • 5 I supa de carne
  • sare dupa gust.

Mod de preparare

Telina si ceapa se spala, se curata, iar jumatate din cantitatea acestora se taie marunt si se inabusa in 1/2 din cantitatea de unt si putina supa. In alt vas cu apa sau supa se pune la fiert restul de telina impreuna cu 1/2 din cantitatea de faina dizolvata in apa sau supa. Cind telina este aproape fiarta, se adauga legumele, înabusite, continuind fierberea. Cind telina este fiarta complet, se scoate si se taie felii subtiri, iar restul componentelor se paseaza si se strecoara compozitia. Se pregateste un sos din galbenusuri, smintina si restul de faina, care se introduce in vasul cu supa-crema. Se continua fierberea inca 5 minute, adaugind apoi telina taiata felioare subtiri si se pregatesc crutoanele de franzela la cuptor, stropite cu restul de unt.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise