CREMA DE VANILIE CU FRISCA - 2 portii

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 150g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 150ml lapte dulce
  • Pentru garnitura
  • 300g frisca
  • ciocolata rasa

Mod de preparare

1. Se freaca galbenusurile cu 100g zahar, se dilueaza cu lapte, apoi se pune pe bain-marie si se bate continuu pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se adauga zaharul vanilat, se amesteca bine si se lasa la racit.

2. Separat se bat albusurile spuma, se adauga treptat restul de zahar si se bate continuu pana se intareste bine.

3. In compozitia de galbenusuri se adauga spuma de albusuri si jumatate din frisca. Se amesteca usor. Compozitia se pune in cupe, care se tin la rece 2-3 ore.

4. Se serveste ornata cu frisca si ciocolata rasa deasupra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise