Crema de vinete

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1kg-vinete
  • 2-3 linguri de iaurt natural
  • o lingura de maioneza
  • o ceapa(dupa gust)
  • 2linguri ulei

Mod de preparare

Se frig vinetele pe gratar sau pe o tava pe aragaz(e mai bine la gratar deoarece fac mult fum in casa)pina continul e moale.Se pun in apa rece pentru ca pielea sa se ia mai usor.Intro oala se pune apa,cca 2 l,la fiert si se pune 3 linguri de sare,cind apa incepe sa fiarba se pun vinetele decojite.Se lasa 2 minute pina iese apa verde(metoda e foarte buna pentru persoanele care au probleme cu ficatul)dupa care se pun la scurs.Eu le las cam 2-3 ore sa se scurga bine.Cind considerati ca sunt pe plac le puteti bate sau sa le dati la robot,dupa care cu o lingura de lemn amestecati uleiul,iaurtul si maioneza.Se pune ceapa cind terminati de amestecat sau daca perferati puteti sa o adaugati deasupra ,eu ceapa o prefer foarte fina sau data la robot in acelasi timp cu vinetele.Se poate consuma imediat dar e mai buna a doua zi dupa o noapte in frigider.Un sfat nu puneti ulei de masline pentru ca taiati gustul vinetelor si e crema de vinete.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise