Crema simpla de ciocolata. Reteta economica, gustoasa si usor de preparat

Descopera reteta simpla de crema de ciocolata: economica, gustoasa si usor de preparat. Perfecta pentru deserturi rapide la pahar, pentru umplerea torturilor si prajiturilor, aceasta crema delicioasa va deveni preferata ta!

Timp pregatire
5 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 30 g cacao
  • 50 g amidon de porumb
  • 100 g ciocolata neagra (minim 70% cacao), tocata
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • un praf de sare

Mod de preparare

Intr-un bol mediu, amesteca zaharul, cacaoa si amidonul de porumb. Adauga praful de sare si amesteca bine.
Intr-o cratita medie, incalzeste laptele la foc mediu, dar nu il lasa sa fiarba.

Treptat, adauga amestecul uscat in laptele cald, amestecand continuu pentru a evita formarea cocoloaselor.

Continua sa gatesti amestecul la foc mediu, amestecand constant, pana cand se ingroasa si incepe sa fiarba usor. Acest proces ar trebui sa dureze aproximativ 5-7 minute.

Odata ce crema s-a ingrosat, indeparteaz-o de pe foc si adauga ciocolata tocata si extractul de vanilie. Amesteca pana cand ciocolata este complet topita si crema este neteda si lucioasa.

Transfera crema intr-un bol, acopera suprafata cu folie alimentara si las-o la racit. Apoi o poti folosi la deserturile tale preferate.

Sfaturi:
Pentru un gust mai intens de ciocolata, poti adauga 1-2 lingurite de cafea instant dizolvata in lapte.
Daca doresti o crema mai dulce, poti creste cantitatea de zahar dupa gust. Pentru un gust mai bogat, o poti mixa cu 150 de g de unt gras moale. Iar pentru o textura mai aerata, ii poti incorpora 200 de ml smantana pentru frisca (36% grasime).

Incearca si reteta de crema de zmeura, crema de smantana cu nuci sau crema de lamaie. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise