Creveti cu usturoi si vin alb

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr creveti nedecorticati
  • 1 ceapa tocata fin
  • 5 catei de usturoi feliati subtire
  • 3 linguri ulei de masline
  • 150 ml vin alb sec
  • sare
  • piper negru
  • fulgi de piper rosu
  • patrunjel verde
  • lamaie

Mod de preparare

Se spala creveti si se lasa la scurs intr-o sita.

Incalziti uleiul intr-o oala de teflon la flacara medie.Adaugati ceapa si fulgi de piper rosu si sotati 1 minut.Adaugati usturoiul si prajiti pana cand usturoiul capata o nuanta galbuie.

Adaugati creveti in tigae cu sare si piper dupa gust.Se soteaza pana cand capata o nuanta rozalie,cam 3 min.

Se adauga vin si patrunjelul tocat si se da in clocot.Apoi se lasa la foc mic inca 1-2 minute sa se amestece aromele.Se servesc imediat.

Lamaia se foloseste la decor sau se stoarce si se stropesc creveti,dupa gust.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise