Creveti in sos de ouzo a La Papagheorghiu

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 legatura mare marar proaspat tocat
  • ceva oregano si cimbru
  • 2-3 rosii decojite
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 2 linguri smantana de gatit
  • 3 linguri ouzo de calitate
  • sare marina neiodata si piper negru proaspat macinat dupa gust
  • 1 lingura ulei de masline extra virgin (neaparat grecesc si cu aciditate scazuta)
  • 6-7 creveti intregi
  • asezonati cu sare si piper

Mod de preparare

1. Intr-o tigaie wok ceramica pusa la foc mediu pe sita, caliti usor ceapa pana se inmoaie bine si adaugati pasta de tomate.

2. Adaugati mararul, oregano si cimbrul apoi rosiile intregi, terminand cu smantana.

3. Stropiti cu ouzo, dati focul mic si tineti in continuare pana cand scade de jumatate. Se condimenteaza dupa gust.

4. Intr-o tigaie incingeti usor uleiul si sotati usor crevetii condimentati in prealabil cu sare si piper pana isi schimba culoarea. Apoi ii scoateti si ii dati deoparte.

5. Serviti crevetii impreuna cu sosul pregatit anterior.

Kali Orexi!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise