Creveti prãjiti cu sos de portocalã (Gambas fritas com molho de laranja)

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt. 4 persoane:
  • 500 gr. creveti curãtati
  • 2 linguri unt
  • 3 cãtei de usturoi tocati
  • 1 ceapã tocatã
  • 1 portocalã (sucul)
  • 1 rosie tocatã (fãrã pielitã)
  • sare finã
  • piper alb
  • piper boabe rosa optional
  • câteva fire de cebolinho (cepsoarã)
  • Pt. garnitura de orez de usturoi(optional)
  • 6 cãtei de usturoi
  • 1 dl ulei mãsline
  • câteva foi de dafin
  • 350 gr. orez cu bob lung
  • 7 dl supã de pui(apã cu 1 cub knorr)fierbinte
  • sare groasã

Mod de preparare

1)Creveti se condimenteazã cu piper alb si sare finã, se prãjesc in unt.

2)Adaugã ceapa si usturoiul, lasã la prãjit.

Toarnã sucul de portocalã, apoi rosia.

La urmã, boabele de piper rosa si o parte din cepsoarã.

Se lsã mai cãteva min. se ia de pe foc si se pune in farfuri, se decoreazã cu restul de cepsoarã fire intregi.

In loc de suc de portocalã se poate pune de lãmâie...

Aceastã retetã este un aperitiv, la care am fãcut garnitura de orez si l-am servit ca fel principal.

Pt. orez de usturoi:

1)Se pune la prãjit, 5 cãtei de usturoi in uleiul de mãsline, impreunã cu foile de dafin cât sã se inmoaie putin. Adaugã celãlalt usturoi intreg, putin zdrobit apoi scoate-l si pãstreazã pt. decor.

Toarnã orezul si lasã la prãjit câteva minute.

2)Toarnã supa fierbinte, condimenteazã cu sare si fierbe cu capac la foc mic cca. 12 min.

Serveste decorat cu foile de dafin si usturoiul pãstrat.

Acest orez se foloseste mult ca garniturã pt. peste si carne la cuptor.

Poftã bunã!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise