Croissante rapide

Croissante rapide, o reteta ce merita neaparat incercata.

Portii
16
Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 550 g faina 000
  • 250 ml lapte
  • 20 g drojdie proaspata
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 ou (albusul il vom pune in aluat, galbenusul il vom folosi pentru uns)
  • o jumatate de lingurita de sare
  • 2 linguri de zahar
  • 80 g unt gras pentru uns foile
  • 16 lingurite de nutella/ magiun/ gem
  • seminte de susan (optional)

Mod de preparare

Cernem faina intr-un bol, facem o gropita in mijlocul ei si punem drojdia dizolvata in putin lapte cald (din cei 250 ml). Lasam 10 minute sa se activeze drojdia.

Intre timp amestecam laptele cald cu zaharul, sarea, uleiul si albusul de ou.

Cand drojdia a crescut, turnam amestecul lichid si framantam timp de 10 minute, pana obtinem un aluat fin si nelipicios.

Aluatul obtinut il impartim in 8 bile egale (aproximativ 125 g/una). Fiecare bila o intindem cu sucitorul formand cate un disc de aproximativ 25 de cm. Ungem cu untul moale (nu topit) fiecare foaie si le suprapunem. suprafata ultimului disc nu o ungem.

Acum intindem foile suprapuse intr-un disc mare, de aproximativ 45-50 de cm. Taiem discul in 16 raze, crestam putin la baza si punem cate o lingurita de nutella.

Rulam croissantele pana la varf si le transferam intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Le lasam la dospit 20-30 de minute, le ungem cu galbenusul amestecat cu 2-3 linguri de lapte si presaram seminte de susan deasupra.

Le coacem primele 10 minute la 200 de grade (cuptor preincalzit), apoi micsoram la 180 de grade si le lasam pana se rumenesc frumos.

Este o reteta ce merita salvata, va asigur. Aluatul este foarte usor de lucrat iar croissantele ies moi si pufoase. Puteti alege si umpluturi sarate, in functie de gusturile voastre. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise