Curry de vita indian

Timp pregatire
95 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pt 4 portii:
  • 800 g carne de vita ( de ex. gat sau spata)
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 1 radacina proaspata de ghimbir, de aprox 4 cm
  • 40 g unt topit
  • 1 lingura de praf de curry, sare
  • 3 rosii, 150 ml iaurt
  • 1/2 legatura de coriandru proaspat

Mod de preparare

1-se taie carnea in cubulete, ca pentru tocanita.Se curata ceapa si usturoiul si se toaca in cubulete mici.Se cojeste ghimbirul si se toaca marunt.

2- Se incinge untul intr-un vas incapator.In aceasta se prajeste carnea in cantitati mici, iar apoi se scoate.In zeama ramasa se adauga ceapa, usturoiul si ghimbirul si se calesc amestecand continuu.Se condimeteaza si se mai tin la foc 1 minut.

3-Se pune carnea in vas, se adauga 1/4 l apa , precum si zeama lasata de carne cat timp a stat.Se acopera si se gateste la foc mic timp de 30 minute.

4- Se oparesc rosiile si li se indeparteaza coaja.Se taie in patru, se adauga peste carne si se continua fierberea pana cand se inmoaie.

5- Se amesteca praful de curry cu 3 linguri de iaurt si se adauga frunzele de coriandru dupa gust.Aceasta mancare se serveste cu orez cu bobul lung si sosul de iaurt condimentat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise