Cuscus cu legume

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 cub de legume deshidratate
  • 300 ml de apa calda
  • 250g de cuscus
  • 3 cepe verzi
  • 1 ardei rosu
  • 75g castravete
  • 75g caise uscate
  • 125 mazare din conserva, scursa de zeama
  • 25g stafide
  • Pentru sos:
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 4 linguri de suc de portocale
  • 1 lingura de miere

Mod de preparare

1. Se zdrobeste cubul de legume intr-o cana. Se adauga apa calda. Se amesteca pana la dizolvarea cubului. Se pune cuscusul intr-un bol larg. Se adauga zeama de legume in cana si se amesteca bine. Se lasa cuscusul deoparte 5 minute pentru a absorbi lichidul.

2. Intre timp, se curata ceapa verde si se taie marunt. Se taie ardeiul in jumatate, se curata si se taie in cubulete. Se taie castravetele in cuburi. Se adauga legumele peste cuscus.

3. Se taie caisele in sferturi si se adauga peste cuscus impreuna cu mazarea si stafidele.

4. Se amesteca uleiul de masline, sucul de portocale si mierea si se toarna peste cuscus. Se amesteca bine salata si se serveste cu carne, peste sau simplu!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise