Delicii tropicale

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 175 g unt
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 1/4 lingurita de esenta de migdale sau de vanilie
  • 350 g faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 lingurita de sare
  • forme de fursecuri (stea si peste)
  • tuburi de glazura colorata pentru prajituri

Mod de preparare

1. Se preincalzeste cuptorul la marcajul de gaz 4 / 180 grade Celsius.

2. Se freaca untul si zaharul pana cand se formeaza o crema usoara si spumoasa. Se adauga ouale si esenta preferata.

3. In alt bol, se amesteca faina, praful de copt si sarea. Se adauga amestecul cu ou si se framanta un aluat. Se mai adauga faina pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana.

4. Se asaza aluatul pe o suprafara de lucru pe care s-a presarat faina si se ruleaza o foaie groasa de jumatate de centimetru, apoi se taie in forme cu ajutorul formelor de fursecuri. Se asaza prajiturile pe tavi de copt (nu prea apropiate una de cealalta).

5. Se coc timp de 8-12 minute pana cand capata culoare aurie. Se lasa la racit.

6. Se decoreaza fiecare prajitura cu glazura colorata.

Pofta buna !

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise