Dovlecei cu fructe in sos de branza

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 dovlecel
  • 2 caise
  • 2 prune
  • 2 mere
  • 1 banana
  • Pt. sos:
  • 4 linguri branza de vaci
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura miere de albine
  • sare

Mod de preparare

Fructele se curata de samburi sau coaja, si se taie bucati potrivite, la fel si dovlecelul se curata si se taie felii foarte subtiri. Se pun toate intrun castron.

Separat, se prepara un sos, amestecand branza de vaci cu smantana, la care se adauga treptat uleiul, zeama de lamaie si mierea, se potriveste gustul cu sare dupa care se toarna peste amestecul din castron, se omogenizeaza usor si se poate servi. Este o salata delicioasa si hranitoare.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise