DOVLECEL CU PIEPT DE PUI

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g. piept de pui,
  • 1 dovlecel,
  • 1 cana smantana,
  • 1 crenguta rozmarin,
  • 1 lingurita oregano proaspat tocat,
  • ulei de masline ,
  • sos soia ,
  • piper,
  • orez
  • 1 lingura scortisoara macinata;

Mod de preparare

1. Pieptul de pui se taie in bucati mai mari si se pune la prajit in ulei de masline impreuna cu crenguta de rozmarin si doi catei de usturoi zdrobiti. Dupa ce se prajeste usor, se condimenteaza cu piper proaspat macinat.

2. Se adauga 3 linguri de sos de soia, apoi o lingurita de oregano proaspat tocat si dovlecelul taiat in fasii subtiri, de un centimetru. Se mai pune 1 cana de apa calda si se lasa sa fiarba sub capac cca. 10 minute. Se incorporeaza smantana si se mai lasa pe foc inca 5 minute.

3. Se serveste cu orezul fiert in apa cu putina sare si parfumat cu scortisoara macinata proaspat. Un vin alb sec merge excelent cu acest preparat.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise