DOVLECEL CU PIEPT DE PUI

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g. piept de pui,
  • 1 dovlecel,
  • 1 cana smantana,
  • 1 crenguta rozmarin,
  • 1 lingurita oregano proaspat tocat,
  • ulei de masline ,
  • sos soia ,
  • piper,
  • orez
  • 1 lingura scortisoara macinata;

Mod de preparare

1. Pieptul de pui se taie in bucati mai mari si se pune la prajit in ulei de masline impreuna cu crenguta de rozmarin si doi catei de usturoi zdrobiti. Dupa ce se prajeste usor, se condimenteaza cu piper proaspat macinat.

2. Se adauga 3 linguri de sos de soia, apoi o lingurita de oregano proaspat tocat si dovlecelul taiat in fasii subtiri, de un centimetru. Se mai pune 1 cana de apa calda si se lasa sa fiarba sub capac cca. 10 minute. Se incorporeaza smantana si se mai lasa pe foc inca 5 minute.

3. Se serveste cu orezul fiert in apa cu putina sare si parfumat cu scortisoara macinata proaspat. Un vin alb sec merge excelent cu acest preparat.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise