Dulceata de zarzare cu pepene galben

Asezi intr-o oala suficient de mare straturi alternative de zarzare, zahar si pepene.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 kg zarzare proaspete, dulci si parfumate
  • 1,5 kg pepene galben cu miez portocaliu
  • 2 kg zahar
  • Mai ai nevoie de :
  • 6 borcane de 400g
  • o oala mare
  • o patura
  • un dram de dragoste

Mod de preparare

Pepenele galben il cureti de coaja si seminte si il tai cubulete.

Asezi intr-o oala suficient de mare straturi alternative de zarzare, zahar si pepene.

Lasi la rece peste noapte.

Asezi oala in cuptor, la foc mic si lasi sa fiarba 2 ore ( pana se leaga siropul).

Torni compozitia in borcanele curate, le capsezi , presari un dram de dragoste in fiecare si le dai la dunst uscat ( le lasi sa se raceasca invelite in patura) pentru 24 de ore.

Asezi borcanele in camara, pentru a le savura la iarna.

Dar nu uita sa o degusti mai intai...

Sa aveti spor!

Tips& Tricks: facuta la cuptor, dulceata isi pastreaza mai bine aromele.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise