Dulceata din gogonele

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1,5kg gogonele curatate
  • 1kg zahar
  • 1 fiola estenta de vanilie
  • 1 Lamaie mare
  • 750ml apa
  • ½ lingurita colorant verde(optional)

Mod de preparare

Punem intr-o oala (de 4-5L) apa pe jumatate, la fiert.

Intre timp spalam si taiem gogonele in 2-4 functie de cat sant de mari si le indepartam semintele. Punem gogonelele intr-o strecuratoare de inox/metal.

Cand apa clocoteste, punem gogonelele cu strecuratoarea, la oparit pentru 10’. Scoatem gogonelele tot cu strecuratoare si le trecem pe sub jet de apa rece, apoi le lasam la scurs.

Punem apa, vanilia si zaharul, intr-o oala la fiert, pentru a se forma siropul. Intre timp curatam pielita de pe gogonele si cand siropul este legat, adaugam gogonelele si zeama de lamaie. Lasam la fiert pana se leaga dulceata, eu le-am fiert 70’ si din cand in cand, am indepartat spuma. Inainte cu 5’ de a fi gata, i-am adaugat colorantul.

Cat timp fierbe dulceata, ne pregatim 5 borcanele 375g (spalam/uscam). Cand dulceata s-a legat suficient de bine, o punem fierbinte in borcanele, le punem capacele si le asezam in paturi pana a doua zi cand le etichetam si le depozitam in camara.

Pofta bun !

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise