Dulceata din smochine

Se trec smochinele sub un jet de apa rece, apoi se lasa sa se zvante si se curata de codite.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ptr 3 borcane de 400 ml:
  • 1 kg de smochine (fructe nu foarte coapte)
  • 1 kg de zahar
  • 1 lamaie
  • 500 ml apa rece

Mod de preparare

Se trec smochinele sub un jet de apa rece, apoi se lasa sa se zvante si se curata de codite. Cele mai mari se cresteaza in 4, in partea unde a fost codita.

Se pune apa cu zaharul sa clocoteasca pana incepe sa se lege, apoi se pun si smochinele si se lasa sa fiarba la foc domol cca. 30 de minute, spumand continuu. Se adauga si jumatate de lamaie feliata subtire si sucul de la cealalta jumatate. Se mai lasa sa fiarba 15 minute, apoi oprim focul.

Dulceata fierbinte se toarna in borcanele, apoi se etanseizeaza. Se intorc cu capacul in jos si se lasa sa se raceasca in voie, apoi se depoziteaza in locuri racoroase.

Sfat: Daca vrei ca fructele sa ramana intregi, le lasi intr-o solutie de apa rece (1 l) cu o lingurita de amoniac, timp de 10 min sau fructele nu se mai cresteaza, ci se inteapa din loc in loc cu un ac mare.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise