Eclere

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente
  • 1 cana de ulei
  • 1 cana si jumatate de apa
  • 2 cani de faina
  • 8 oua
  • 1 varf de cutit de sare

Mod de preparare

Mod de preparare

Se pune apa cu uleiul si cu sarea pe foc (flacara mica), iar cand incepe sa clocoteasca se pune faina (amestecand continuu) pana se desprinde de pe cratita (cateva secunde). Cand se raceste compozitia se adauga ouale,unul cate unul. Se pune compozitia intr-un sprit pentru ornat si se fac bastonase, care se coc pe hartie de copt in cuptor la foc mediu 20-25 minute.

Cand se racesc se taie pe jumatate si se umplu cu crema (pe care o voi explica mai jos cum se face). Iata si reteta de crema pentru crema de eclere... 1 pachet de margarina, 5 linguri de faina, 1 cana de zahar, 1 litru de lapte. Zaharul se amesteca cu margarina si se dizolva pe foc mic, se pune si faina, se amesteca bine bine sa nu ramana cocoloase, apoi se pune laptele si se lasa la fiert amestecand continuu, pana se ingroasa ca o ciulama.

Dupa ce sa racit crema, luam cojile de eclere pe rand si le umplem.

Dupa ce am umplut toate eclerele cu crema, pregatim glazura de ciocolata Dr. Oetcker si punem pe ele cu o lingurita acea glazura, care este atat de usor de pregatit, pentru ca praful din plic il amestecam cu 3-4 lingurite de apa si gata

Va las si citeva poze sa vedeti cum mi-au ensit!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise