Escalop de vita cu sos de smantana si ciuperci

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 700 -800 grame muschi vita
  • faina
  • sare,piper
  • 2 -3 crengute rozmarin proaspat
  • 2 catei usturoi
  • 1 sau 1 1/2 pahar apa(depinde cat de mare este tava)
  • Pt sos:
  • 6 ciuperci medii
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei
  • 1/2 pahar vin alb
  • 200 ml smantana de casa sau pt gatit
  • 50 ml lapte
  • sare,piper

Mod de preparare

Luam carnea si o taiem in felii groase de 7-8 mm, apoi, cu ajutorul unui batator de carne o batem bine sa se fragezeasca.

Feliile de carne le dam prin faina si le punem intr-o tigaie incinsa, in care am turnat 2 linguri ulei de masline. Le rumenim 2 min pe fiecare parte, le asezonam cu sare si piper, apoi le asezam intr-o tava de cuptor impreuna cu 2-3 crengute rozmarin proaspat si cateii de usturoi striviti in coaja. Peste toate turnam putin ulei de masline si apa . Le dam la cuptor, la 200 grade timp de 20 -25 minute sau pana cand sosul din tava se evapora, atentie sa nu se arda!

Intre timp curatam ceapa si o taiem cubulete mici, la fel procedam si cu ardeiul, la urma spalam ciupercile si le feliem subtire. Dupa ce carnea este gata, o punem deoparte folosind aceeasi tava, o punem pe aragaz scoatem usturoiul. Celelalte( sosul,rozmarinul) le lasam inauntru, adaugam putin ulei de masline daca este cazul, punem ceapa la calit. Cand devine aurie, adaugam ardeiul, dupa 5 minute adaugam si ciupercile. Punem sare si piper. Calim pana se inmoaie ciupercile, apoi adaugam vinul, lasam sa fiarba 5 minute, apoi adaugam laptele si smantana .Lasam la foc mediu pana cand sosul se ingroasa, gustam sa vedem daca mai trebuie sare sau piper, apoi punem carnea deasupra cat sa se incalzeasca. Presaram deasupra patrunjel proaspat tocat. Se pot servi cu garnitura de cartofi sau orez. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise