Fantezie cu ciocolata

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g piscoturi
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 300 ml frisca lichida
  • 150 g zahar
  • 1 esenta de rom
  • 1 cana lapte
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic gelatina
  • 150 g ciocolata amaruie
  • Pentru decor:
  • 300 g visine
  • 100 g zahar
  • 1 plic Tort Gelee

Mod de preparare

Pui 200 ml frisca pe foc, adaugi ciocolata rasa, 100 g zahar si amesteci pana se omogenizeaza. Dai crema deoparte, pui esenta de rom si lasi sa se raceasca. Topesti gelatina conform indicatiilor de pe plic, bati frisca ramasa si le adaugi in crema de ciocolata.

Fierbi laptele cu cacaua si 50 g zahar si lasi sa se raceasca. Treci piscoturile prin laptele cu cacao, le asezi intr-o forma de tort, pui jumatate din crema de ciocolata, asezi al doilea strat de piscoturi insiropate si pui restul de crema.

Zdrobesti visinele putin si le amesteci cu zaharul. Adaugi gelatina topita si torni totul peste tort. Il lasi la frigider peste noapte, il scoti din forma si il decorezi dupa preferinta.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise