Fasole cu zeama in bol de paine

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Cca 500 g fasole boabe,
  • 400 g costita afumata sau kaizer,
  • 2 cepe,
  • 2 morcov,
  • 2-3 linguri ulei masline,
  • 1 cana suc de rosii,
  • o foaie de dafin,
  • sare si piper,
  • cimbru,
  • patrunjel verde,
  • 2 ardei,
  • o bucata telina,
  • busuioc uscat,
  • sare
  • Pentru paine:
  • cca 500 g faina,
  • 200 ml apa calduta,
  • un cub de drojdie,
  • sare,
  • 2 linguri de ulei de masline

Mod de preparare

Fasolea curatata si spalata si inmuiata de cu seara, se acopera cu apa si se pune la fiert. Dupa cateva clocote strecuram fasolea, aruncand apa in care a fiert si adaugam apa fiarta apoi se pune la fiert cu sare si zarzavatul taiat marunt.

Dupa ce fasolea a fiert si s-a inmuiat bine, punem la incins uleiul de masline si rumenim costita sai kaizerul taiat marunt apoi adaugam si sucul de rosii.

Se adauga totul in fasole si lasam sa mai fiarba cateva minute dupa care oporim focul si adaugam foaia de dafin, busuiocul si cimbru si verdeata taiata fin.

Pentru bolul de paine framantam faina cu apa calduta in care am dizolvat drojdia, sarea si uleiul.

Se framanta cu mana pana nu se mai lipeste apoi se acopera si se lasa sa creasca la loc calduros.Aluatul crescut se imparte in doua apoi se pune in 2 forme rotunde, mai inalte, unse cu un pic de ulei si se da la copt la cuptor, la foc potrivei pana se rumenesc bine.

Se scot painicele din forme, se taie capace deasupra, se scobesc de miez apoi se mai dau 5 minute la cuptor, pentru ase usca in interior.

Se serveste ciorbica de fasole in bolurile de paine, cu ceapa rosie de apa sau ardei iute.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise