Fasole verde ca la bunica

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri faina
  • 1 linguriţă de sare
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 1 / 4 cana ceapa, cubulete
  • 1 ceasca smantana
  • 3 cutii (450 g) fasole verde proaspata, drenată
  • 2 cesti de branza de capra
  • 1 / 2 cana biscuiti cu unt, maruntiti
  • 1 lingura unt, topit

Mod de preparare

1. Incalziti cuptorul la 175 grade C.

2. Topiti 2 linguri de unt intr-o tigaie mare la foc mediu. Se presara făina pana se omogenizeaza şi se fierbe timp de un minut. Se amestecă sarea, zahărul, ceapa şi smântâna. Adaugati fasolea verde.

3. Se pune amestecul într-un vas . Ornati cu branza rasa pe deasupra. Într-un castron mic, amestecati împreună firimiturile de biscuiti si restul de unt si presarati peste branza

4. Coaceţi pentru 30 de minute în cuptorul preîncălzit sau până când partea de sus este aurie şi brânza este topita.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise