Ficatei de pui in sos de lapte

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g ficăței de pui curățați
  • 70 g unt
  • o ceapă potrivită
  • un morcov
  • o foaie de dafin
  • 300 ml lapte dulce integral
  • două linguri smântână grasă
  • sare roz
  • piper roșu
  • mărar proaspăt tocat

Mod de preparare

Am pus ficățeii și untul într-o tigaie și am presărat piper roșu proaspăt măcinat. I-am sotat puțin, apoi am adăugat morcovii rași și ceapa tăiată julien. Am acoperit cu un capac și i-am lăsat să se înăbușe.

Când ceapa s-a înmuiat am adăugat laptele și cele două linguri de smântână. Am potrivit de sare și piper și am aromatizat cu foaie de dafin.

Am servit alături de cartofi cu unt trași la tigaie peste care am presărat mărar proaspăt tocat.

Pont1: Pentru a păstra o culoare frumoasă a sosului de lapte, recomand să țineți ficățeii în apă rece cu puțină sare cel puțin o oră înainte de preparare.

Pont2: De asemenea recomand ca laptele folosit să fie integral, deoarece laptele degresat se va brânzi în momentul în care este gătit.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise