Incearca aceasta reteta simpla si rapida de ficatei de pui cu ceapa si usturoi la tigaie. Gustosi, fragezi, suculenti, perfecti pentru un pranz sau o cina delicioasa in familie.
Spala bine ficateii si indeparteaza eventualele pielite sau vene. Clateste-i sub jet de apa pana cand aceasta devine curata si lasa-i la scurs intr-o sita.
Taie ceapa marunt (cubulete) sau pestisori (julienne).
Zdrobeste sau toaca marunt usturoiul.
Intr-o tigaie adanca, incinge uleiul.
Adauga ceapa si caleste-o la foc mic, pana devine sticloasa, fara a se rumeni.
Pune ficateii in tigaie peste ceapa.
Amesteca usor si gateste-i la foc mediu vreo doua minute, apoi intoarcet-i pe partea cealata. Acopera tigaia cu capac.
Dupa 5-6 minute adauga usturoiul tocat sau zdrobit.
Mai lasa totul pe foc inca 2-3 minute, cat sa se inmoaie usturoiul si sa se amestece aromele.
Stinge focul si potriveste de sare si piper.
Presara patrunjel tocat sau marar daca iti place mai mult.
Serveste calzi, alaturi de piure, mamaliga sau orez, dupa preferinta.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise