FIGARO

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 grame faina, 100 grame zahar pudra, 4 galbenusuri, 140 grame unt sau margarina(ce ai), coaja de lamiie, un virf cutit bicarbonat, 3 linguri cu virf dulceata.
  • Glazura
  • 4 albusuri, 200 grame zahar tos, niste zeama de lamiie, 150 grame nuci macinate.
  • Preparare:
  • 250 grame faina, 100 grame zahar pudra, 4 galbenusuri, 140 grame unt sau margarina(ce ai), coaja de lamiie, un virf cutit bicarbonat, 3 linguri cu virf dulceata.
  • GLAZURA:
  • 4 albusuri, 200 grame zahar tos, niste zeama de lamiie, 150 grame nuci macinate.

Mod de preparare

Se freaca bine untul cu zaharul pudra, apoi se pun galb. coaja lamiie, bicarbonatul stins in putina zeama de lamiie sau putin otet, amestecindu-se dupa fiecare ingredient.La sfirsit se pune faina(se poate pune cam 1/2 lingurita praf de copt-eu pun). Se mesteca bine. Se pune intr-o tava unsa cu marg. sau unt si tapetata cu faina. Se intinde bine in tava.Peste aluat se intinde gemul, apoi se pune glazura, facuta asa: albusurile se bat bine, se adauga zaharul tos si sucul de lamiie; se bate din nou f. bine. La sfirsit se incorporeaza nucile. Cred ca stiti ca atunci cind punem nuca, se amesteca usor de sus in jos, cu lingura de lemn(in nici un caz nu cu aparatul cu care am batut albusurile).Se da prajitura la cuptorul incins dinainte, cam 40 minute, pina se coloreaza glazura ,putin.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise