File de peste cu rosii si verdeata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 600 g rosii,
  • sare,
  • piper,
  • 1 lingura patrunjel verde tocat,
  • 1 lingura busuioc verde tocat,
  • 3 linguri ulei de masline,
  • 1 capatana usturoi,
  • 600 g file de peste (salau, merluciu etc.).

Mod de preparare

Se spala rosiile, se taie felii, se aseaza intr-o forma unsa (rezistenta la foc), se sareaza si se pipereaza. · Se amesteca verdeata cu uleiul, se desfac cateii de usturoi, se curata si se pun intregi, impreuna cu uleiul, peste feliile de rosii. Se incinge cuptorul la 200°C si se lasa rosiile sa se rumeneasca circa 5 minute. ¸ Se spala fileurile de peste, se zvanta, se sareaza si se pipereaza. Se aseaza peste stratul de rosii si se ung cu putina zeama (din tava). Se dau la cuptor, se lasa 15 minute si se servesc fierbinti, presarate (eventual) cu busuioc si cu o garnitura de cartofi noi.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise