Fileu de peste prajit cu garnitura de rosii scazute si cartofi prajiti (Mfarakeh)

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru pestele prajit:
  • -1 kg file de peste;
  • -condimente pentru peste(cuisoare,coriandru,cardamom,ghimbir,scortisoara,foi de dafin,piper);
  • -sucul de la o lamaie;
  • -sare dupa gust;
  • -4 linguri faina;
  • -1/2 pahar ulei de masline;
  • Pentru rosiile scazute:
  • -6 rosii de marime medie;
  • -2 ardei de culori diferite( verde, portocaliu);
  • -1 ceapa mica;
  • -1 lingurita Vegeta;
  • -4 linguri ulei de masline;
  • -1/2 lingurita de sare;
  • -1/2 lingurita piper macinat;
  • Pentru cartofii prajiti:
  • -3 cartofi mari;
  • -1 ceapa medie;
  • -condimente pentru cartofi (piper, scortisoara, ghimbir, cuisoare);
  • -1 lingurita boia dulce de ardei;
  • -1/2 pahar de ulei de porumb;
  • -4 linguri ulei de masline;
  • -1/2 lingurita sare.

Mod de preparare

Pestele prajit

Pestele se taie felii mai mari si se pune intr-o tava .

Se sareaza, se condimenteaza si se stropeste cu sucul de lamaie.

Se lasa 3-4 ore sa fie patruns bine de condiment, intorcandu-l din cand in cand de pe o parte pe alta.

Se da prin faina si se prajeste.

Rosiile scazute

Rosiile se oparesc si se decojesc.

Se taie in bucati mai mari.

Ceapa si ardeiul se taie marunt.

Se pune uleiul la incins si se calesc ceapa si ardeiul cca 5 minute.

Se adauga rosiile taiate bucati, Vegeta, sarea si piperul.

Se fierb la foc mic 15 de minute .

Cartofii prajiti - Mfarakeh patatas

Cartofii se curata de coaja si se taie in bucati foarte mici, cca 1cm.

Se adauga ceapa taiata marunt, condimentele si sarea.

Se calesc in ulei pana cartofii s-au inmuiat, cca 15 minute.

Se serveste pestele cu rosiile scazute, cartofii prajiti si salata de patrunjel cu iaurt.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise