File de vitel cu sos de ceapa si rosii

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1- 1,2 kg file de vitel
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • 400 g rosii taiate cuburi
  • 1-2 linguri pasta de ardei kapia
  • 1 foaie dafin
  • sare
  • piper
  • boia

Mod de preparare

Curatam si taiem rondele ceapa verde si usturoiul verde, apoi le tragem la tigaie in 2 linguri ulei de masline.

Carnea de vitel o taiem fileuri potrivite pe care le asezonam pe ambele parti .

Peste ceapa verde adaugam pasta de ardei , apoi fileurile de vitel si le perpelim 2-3 minute pe toate partile.

Rasturnam cuburile de rosii peste carnea de vitel, adaugam foaia de dafim si apa cat sa acopere toata carnea.

Lasam sa fiarba la foc mic cam o ora si jumatate pina carnea este patrunsa. Asa imi place mie carnea aceasta.

Cand sunt gata fileurile, le servim alaturi de piure de cartofi si salata verde.

Pofta mare sa aveti !

O mancare usor de facut dar foarte gustoasa....nu te mai saturi de ea.

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/06/file-de-vitel-cu-sos-de-ceapa-si-rosii.html

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise