Fish & Shrimp

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 3 creveti tempura:
  • 3 creveti proaspeti
  • faina Arpis
  • 1 galbenus de ou
  • ulei Arpis pentru prajit
  • sare,
  • piper,
  • apa.
  • Fish and shrimp:
  • creveti tempura
  • somon
  • ulei Arpis
  • sos dulce-acrisor
  • taitei de orez pentru servire
  • coriandru

Mod de preparare

Creveti cu tempura:

Se spala crevetii bine si se curata.

Se pregateste un amestec din condimente asiatice tempura, putina faina Arpis, 1 galbenus de ou, putina apa, sare si piper dupa gust. Textura amestecului trebuie sa fie usoara, ca aluatul de clatite.

Fiecare crevete se trece prin amestec si se prajeste in baie de ulei Arpis, intr-o cratita cu interior ceramic DeKassa.

Fish & Shrimp:

Crevetii tempura si somonul se trag in tigaia cu interior ceramic DeKassa, cu putin ulei Arpis, apoi se adauga legumele si se tin pe foc pana ce se calesc. Apoi se adauga putin sos dulce acrisor pentru aromatizare.

Mod de servire

Se aseaza pe farfurie alaturi de taitei de orez si coriandru.

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si DeKassa. In iulie, Restaurantul partener al proiectului este Sushiko.

Reteta japoneza ”Fish & Shrimp” a fost oferita si preparata de Restaurantul Sushiko si poate fi degustata zilnic la restaurantele japoneze Sushiko din Mall Baneasa si Centrul Vechi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise