Flute campenesc - painicele umplute cu nuca si stafide

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 pahare de faina alba
  • 1 pahar de faina de secara
  • 3 pahare de apa
  • 2 lingurite de sare
  • 25 grame de drojdie
  • 150 gr de nuci taiate
  • 100 gr de stafide albe sau negre
  • ulei de masline ptr uns

Mod de preparare

In oala mixerului se amesteca fainele cu apa 2-3 minute dupa care se acopera si se lasa sa se odihneasca jumatate de ora acoperit cu un prosop. Dupa jumatate de ora se adauga drojdia si se amesteca cu viteza marita 3-5 minute cand se formeaza aluatul se adauga sarea stafidele si nucile si mai framantam inca un minut.

Se infarineaza plansa cu faina se imparte aluatul in 10 bucati si lasam acoperit cu un prosop sa creasca jumatate de ora. Dupa jumatate de ora din bucatile de aluat facem painicele putin lunguiete si le asezam pe o tava tapetata cu pergament sa mai creasca o ora jumatate . Se incalzeste cuptorul la 220 de grade, se ung painicelele cu putin ulei de masline si se coc 15 minute pana se rumenesc usor. Se pot servi cu putin gem dulceata sau cu branza sarata.

Se poate adauga putin kimel sau zaatar la aluat cine doreste este foarte gustos in painicele. Pofta buna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise