Flute cu branza sarata si masline - painicele umplute

Timp pregatire
195 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg de faina ptr paine
  • 1/2 pachet de drojdie-25 de gr
  • 1 lingurita de sare
  • 21/2 pahare de apa la temperatura camerei
  • 1 pahar de masline negre sau verzi taiate felioare
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 1/2 lingurita de cimbru - frunza care da un miros placut la legume si la paine
  • 3 linguri ulei de masline
  • putin piper - nu e obligatoriu
  • 100 gr de branza sarata de gen feta sau telemea
  • ulei de masline ptr uns

Mod de preparare

In oala mixerului se amesteca cu lingura ptr framantare, faina cu apa 2 minute se acopera si se lasa 1/2 de ora sa se odihneasca. Dupa jumatate de ora se adauga drojdia si se amesteca cu putere marita 7-8 minute ca drojdia sa se amestece bine. Incetinim viteza mixerului si adaugam uleiul, mirodeniile, sarea, branza si maslinele, se amesteca inca un minut si se lasa sa creasca 2 ore. Dupa doua ore se infarineaza putin plansa de lucru caci aluatul este putin lipicios. Se imparte aluatul in 10 bucati si din fiecare se formeaza o painicica lunguiata nu prea groasa.

Se tapeteaza o tava cu pergament se pun painicelele pe tava si se lasa sa creasca inca o ora.

Se incalzeste cuptorul la 220 de grade si se coc 15 minute, dupa care se ung cu putin ulei de masline.

Sunt foarte gustoase, merg foarte bine cu salate si oua fierte.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise