Frigarui de porc cu sos de lamaie si usturoi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - vreo 10-12 coaste de porc;
  • -2 legaturi mari de usturoi verde;
  • -1 legatura de ceapa verde;
  • -1 legatura de lemongrass;
  • -1 lingura de miere;
  • -otet balsamic;
  • -ulei;
  • - un pahar mic de vin rosu;
  • -1 lamaie mare;
  • -un cubulet de unt;
  • -un pahar mic de iaurt;
  • -cateva linguri de zahar brun;
  • -condimente: sare, piper, cimbru, curry, praf de usturoi;
  • -cateva linguri de pesmet;

Mod de preparare

pasul 1: se prepara o marinata din cateva linguri ulei, cateva linguri otet balsamic si un paharel de vin rosu.

Se condimenteaza cu cimbru, sare,curry si praf de usturoi.Se tin coastele intr-un vas nemetalic cateva ore acoperita cu folie alimentara.

pasul 2: se scot coastele de porc din marinata, se tavalesc printr-un amestec de pesmet cu zahar brun si se prajesc in ulei incins.

Sosul de lamaie si usturoi:

Se amesteca zeama de la o lamaie( cu cat mai multa pulpa ) cu cateva linguri de iaurt, o lingura de miere si un cub de unt topit.

Se condimenteaza cu sare, piper si la sfarsit se adauga o tocatura foarte fina si proaspata de frunze verzi de usturoi, arpagic si lemongrass.

Ornamentul si servirea:

se alege un platou mare alb pe care se aseaza in mijloc un cerc mare de sos de lamaie cu usturoi si apoi coastele se aseaza de jur imprejur pe rotund.

In mijloc se va aseja o floare exotica facuta asa: intr-o jumatate de cartof fiert sau o jumatate de rosie se infige in bat de frigaruie prin care s-a tras o

impletitura de fire de usturoi verde care e despicat la varfuri ca niste petale albe iar in varf de tot se pune o jumatate de rosie mica sau

se poate pune in mijloc un mic palmier facut din morcov si un capat de castravete crestat si puteti pune pe margine impletitura de usturoi verde si

floricele din ridichii mici rosii.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise