Frigărui de pui cu salată de castraveți și ceapă roșie

Timp pregatire
90 minute

Ingrediente

  • pentru 4 persoane:
  • • 1 piept de pui dezosat
  • • 250 g roșii cherry
  • • iaurt de băut
  • • o linguriță de praf de curry
  • • o jumătate de castravete
  • • 2 cepe roșii mici
  • • pătrunjel verde
  • • o salată verde
  • • ulei de măsline
  • • 4 lipii sau chapatis

Mod de preparare

Această delicatesă de inspirație indiană se poate prepara foarte ușor acasă cu ajutorul tigăii-grătar. Frigăruile preparate pe grătar sunt suculente, astfel că obţineţi un gust delicios şi aromat, de la o masă sănătoasă și delicioasă.

Pentru început am preparat marinada din iaurt și praful de curry, iar bețele de frigărui le-am pus la înmuiat într-un vas cu apă. Pieptul de pui l-am tăiat bucăți și l-am adaugat în marinadă (se lasă în jur de o oră sau chiar mai mult, dacă aveți timp).

Într-un bol am amestecat ceapa roșie tăiată solzișori, castravetele feliat și pătrunjelul verde; le-am sărat, piperat și am stropit salata cu ulei de măsline. Rămâne la rece până când o servim.

Bucățile de piept de pui le-am curățat de marinada în exces și le-am înfipt alternativ cu roșiile pe bețele de frigărui umezite. Se încinge tigaia-grătar și se așează frigăruile să se rumenească. Se întorc pe fiecare parte la 2-3 minute. La acest moment, deoarece roșiile nu erau destul de coapte, am decis să pun frigăruile la cuptor pentru câteva minute. Astfel, le-am așezat într-o tavă, le-am stropit cu un pic de ulei de măsline și le-am lăsat la cuptorul încins pentru aproximativ 10 minute, până se rumenește frumos carnea, iar roșiile se pătrund (timp în care se mai întorc de pe o parte pe alta).

Salata verde se spală, se taie fâșii și se adaugă la amestecul de castravete cu ceapă roșie și se împarte pe 4 farfurii. Am așezat deasupra câte 2 frigărui și le-am servit împreună cu bucăți de lipie încălzită.

Mai multe delicii culinare gasiti pe blogul Pur si simplu papa bun.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise