Friptura de porc la cuptor

Timp pregatire
510 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg pulpă de porc
  • zeamă de la o lămâie
  • zeamă de la o portocală
  • câteva linguri sos de soia
  • câteva inguri vin alb
  • busuioc
  • sare
  • piper proaspăt măcinat cu câteva cuişoare
  • 6-8 cartofi

Mod de preparare

Carnea se spală, se porţionează, se şterge de apă cu prosoape de hârtie absorbante.

Se aşează înt-un vas cu capac şi se pune la fezandat după ce a fost sărată şi pierată, cu zeama de lămâie, zeama de portocală, sosul de soia, vinul şi busuiocul. Se lasă vasul acoperit la frigider 5-6 ore.

După ce s-a fezandat, se aşează intr-o tavă de aragaz care a fst bine unsă cu ulei, bucăţile de carne, în jurul lor se pun cartofii taiaţi felii mari, se toarnă peste ele baiţul în care au stat la fezandat, se mai stropesc cu un pic de apă şi vin şi se dau la cuptor pentru aproape două ore, până se rumeneşte carnea frumos. Din când în când se stropesc cu sosul din tavă.

Se serveşte friptura cu o salată de primăvară.

Ideea cu baiţul de lămâie şi portocală am luat-o de la Maria Mihalache.

Bucăţile de carne, astfel pregătite, pot fi puse şi pe grătar.

Poftă bună!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise