Friptura de porc la cuptor

Timp pregatire
510 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg pulpă de porc
  • zeamă de la o lămâie
  • zeamă de la o portocală
  • câteva linguri sos de soia
  • câteva inguri vin alb
  • busuioc
  • sare
  • piper proaspăt măcinat cu câteva cuişoare
  • 6-8 cartofi

Mod de preparare

Carnea se spală, se porţionează, se şterge de apă cu prosoape de hârtie absorbante.

Se aşează înt-un vas cu capac şi se pune la fezandat după ce a fost sărată şi pierată, cu zeama de lămâie, zeama de portocală, sosul de soia, vinul şi busuiocul. Se lasă vasul acoperit la frigider 5-6 ore.

După ce s-a fezandat, se aşează intr-o tavă de aragaz care a fst bine unsă cu ulei, bucăţile de carne, în jurul lor se pun cartofii taiaţi felii mari, se toarnă peste ele baiţul în care au stat la fezandat, se mai stropesc cu un pic de apă şi vin şi se dau la cuptor pentru aproape două ore, până se rumeneşte carnea frumos. Din când în când se stropesc cu sosul din tavă.

Se serveşte friptura cu o salată de primăvară.

Ideea cu baiţul de lămâie şi portocală am luat-o de la Maria Mihalache.

Bucăţile de carne, astfel pregătite, pot fi puse şi pe grătar.

Poftă bună!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise