Friptura de pui la cuptor

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5-6 ciocanele de pui
  • 500 grame cartofi
  • 3 rosii mari, zemoase
  • 5 catei de usturoi
  • 250 ml vin alb sec
  • condimente de pui
  • piper alb
  • sare
  • chilli ( se poate folosi si boia iute)
  • o crenguta de busuioc (optional)
  • o lingura de ulei

Mod de preparare

Se parlesc ciocanelele, se spala, se condimenteaza ,peste care se toarna lingura de ulei si se dau la rece ,puse intr-o punguta pentru minimum o ora.

Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete cu latura de 1 cm si se aseaza in tava.

Peste cartofi se aseaza ciocanelele de pui si se dau la cuptor pentru 10 minute.

In acest timp se dau rosiile pe razuitoare pentru a obtine ca un fel de suc de rosii, se striveste usturoiul si se amesteca intr-un bol sucul obtinut de la rosii cu usturoiul, piperul, sarea si vinul.Amestecul obtinut se toarna peste cartofii din tava si se mai lasa tava la cuptor aproximativ o ora.

In acest timp se mai pune cu lingura sosul din tava peste cartofi. Cu 5 minute inainte de a opri focul se pune si crenguta de busuioc pentru a-i da gust.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise