Friptură din costiță de porc la cuptor

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1,5 kg costiță de porc feliată;
  • -3-5 căței de usturoi;
  • -1 vârf cuțit boia de ardei iute;
  • -3-4 linguri ulei de măsline;
  • -3 bucăți ardei iuți;
  • -2 portocale;
  • -coaja rasă de la 1/2 lămâie;
  • -50-100 ml ulei de măsline;
  • -3 linguri miere;
  • -sare;
  • -pătrunjel.

Mod de preparare

Se amesteca usturoiul, ardeiul iute feliat, boiaua, coaja rasa de la 1/2 portocala si 1/2 lamaie, 3-4 linguri ulei de masline si sarea si se omogenizeaza foarte bine, pana devine o pasta cremoasa.

Se ung pe toate partile costitele de porc cu acest amestec si se pun la frigider pentru cel putin 1 ora intr-un vas acoperit cu folie alimentara.

Se asaza ulterior usor distantate intr-o tava pentru cuptor adaugandu-se o cana de apa, 50-100 ml ulei si sare. Dupa ce se acopera cu o folie de aluminiu, se introduc in cuptorul preincalzit, la 180°, aproximativ 1 ora.

Se scoate tava si se stropesc bucatile de costita cu sucul de la o portocala, amestecat cu miere si se introduc din nou in cuptor, fara folie, pana se rumenesc. Se scoate tava si se acopera din nou cu folie cca 10 minute inainte de a servi. Se pot adauga in farfurie cateva felii de portocala si un fir de patrunjel.

Pofta Buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise