Friptura din pulpa de curcan cu miere si lamaie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pulpa superioara de curcan
  • 3 linguri cu miere
  • zeama de la o lamaie
  • 1/2 lamaie
  • 1 pahar cu vin alb
  • rosmarin uscat
  • 3 cartofi
  • ulei
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Se spala carnea, se indeparteaza pielea si se lasa la scurs.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei .

Intr-un bol facem urmatorul amestec:mierea,zeama de lamaie ,rosmarinul si vinul.Amestecam pentru o buna omogenizare, dupa care ungem bine carnea cu acest amestec iar ce ramane turnam in tava.Odata cu friptura pregatim si garnitura.Cartofii se spala,se curata si se taie in sferturi.Se stropesc cu putin ulei ,se condimenteaza cu sare ,piper si rosmarin si se azeaza in tava in care avem carnea. impreuna cu cateva felii de lamaie.

Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptor pentru circa 45 min. dupa care indepartam folia si mai tinem la cuptor pana cand totul este bine rumenit si facut.Din cand in cand mai stropim atat carnea cat si cartofii cu sosul din tava.

Friptura se feliaza si serveste calda ,alaturi de cartofi si ....un pahar cu vin.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise