Fursecuri fragede

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g unt moale, 120 g zahăr, 5 gălbenușuri, 250 g făină, 120 g amidon din porumb, esență de rom,
  • Pentru decor: 50 g ciocolată topită

Mod de preparare

Visez la ceva dulce alaturi de cafea pentru maine dimineață și cel mai repede pot face aceste minunate fursecuri, ca să nu mai zic că imi ies aproximatix 60 bucăți și depozitate intr-o cutie țin și 10 zile...:)

Așadar să prăjiturim repede repede..:). Mixăm untul moale cu zaharul pină are o consistență pufoasă, adaugăm gălbenușurile, esența, făina amestecată in prealabil cu amidonul și cernute. Amestecăm pină la incorporarea tuturor ingredientelor și cu ajutorul unei lingurițe ori cu un șpriț special de biscuiti punem compoziția pe hartie de copt și coacem fursecurile la 180”C aprox 10 munite, pină devin ff putin aurii pe margini. Lăsăm in tavă pana se racesc complet și apoi le decorăm după bunul plac, fie pudrate cu zahar, fie trase in ciocolata, fie doar șprițate un pic cu ciocolată...

Sunt extrem de fragede și nu te poți opri la 2-3 bucăți...credeți-mă pe cuvint..:)

Spor la prăjiturit și numai bine :*

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise