Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide.

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de faina
  • 2 plicuri praf de copt
  • 1 pahar de ulei
  • 1 pahar si jumatate de zahar
  • 3 oua
  • 4 linguri de susan
  • 1/2 pahar de apa
  • putina sare
  • 2 linguri de coaja de lamaie rasa sau de portocala
  • putin mac sau anason macinat

Mod de preparare

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se adauga susanul, anison faina si praful de copt. Iese un aluat bun de intins, dar il lasam la odihna 1 ora.

Dupa ce a trecut ora, impartim aluatul in patru bucati, si din fiecare bucata intindem o foaie de 1/2 cm si taiem romburi cu o rotita zimzata ca sa-i dam o forma frumoasa.

Pe o tava tapetata cu hartie de copt asezam patratele si le coacem la 160 de grade C, timp de 20 de minute pana se auresc putin.

Se pastreaza intr-o cutie inchisa etans si se mentin bine cateva saptamani.

Sunt foarte gustoase la un ceai sau chiar si asa de rontait.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise