Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide.

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de faina
  • 2 plicuri praf de copt
  • 1 pahar de ulei
  • 1 pahar si jumatate de zahar
  • 3 oua
  • 4 linguri de susan
  • 1/2 pahar de apa
  • putina sare
  • 2 linguri de coaja de lamaie rasa sau de portocala
  • putin mac sau anason macinat

Mod de preparare

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se adauga susanul, anison faina si praful de copt. Iese un aluat bun de intins, dar il lasam la odihna 1 ora.

Dupa ce a trecut ora, impartim aluatul in patru bucati, si din fiecare bucata intindem o foaie de 1/2 cm si taiem romburi cu o rotita zimzata ca sa-i dam o forma frumoasa.

Pe o tava tapetata cu hartie de copt asezam patratele si le coacem la 160 de grade C, timp de 20 de minute pana se auresc putin.

Se pastreaza intr-o cutie inchisa etans si se mentin bine cateva saptamani.

Sunt foarte gustoase la un ceai sau chiar si asa de rontait.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise