Fusili in sos de rosii

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ptr 6 persoane
  • 500 gr de paste fosili sau alt gen dupa dorinta
  • 800 gr de rosii din conserva
  • sau 1kg de rosii crude
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2-3 ramuri de busuioc
  • 1/4 pahar de ulei de masline
  • 250-300 gr de parmezan ras sau brinza bulgareasca

Mod de preparare

Se pune apa la fiert ptr paste 5l de apa cu putina sare groasa.

Se pregateste sosul de rosii-se taie rosiile felii se cojesc catei de usturoi si se taie cuburi.Intr-o tigaie adinca se incalzeste uleiul de masline si se pune usturoiul si imediat rosiile ca usturoiul sa nu se arda se presoara putina sare groasa si lasam pe foc potrivit pina rosiile se inmoaie se adauga 1 lingura de zahar busuioc sare piper la gust si se lasa pe foc mic jumatate acoperit sa fiarba usor.

Se fierb pastele in apa cu sare care clocoteste si se fierb pina sint aproape moi se strecoara de apa dar se lasa 3/4 pahar de apa in care au fiert pastele.

Pastele strecurate se pun in sosul de rosii si se adauga si apa si se amesteca bine ca sosul sa se patrunda in paste.Se serveste in farfurii personale presarat din abudent cu parmezan si cine doreste si brinza bulgareasca.Este delicios si usor de pregatit.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise