Fusilli cu bilute de carne tocata

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 250-300 gr fusilli
  • - 250-300 gr carne tocata
  • - 1 ou
  • - 1 ceapa mica
  • - 1 catel usturoi pisat
  • - 3-4 linguri pesmet
  • - cimbru
  • - patrunjel
  • - sare, piper
  • - 500 ml pasta rosii
  • - 1 lingurita pasta ardei iute (optional)
  • - busuioc
  • - oregano
  • - rozmarin

Mod de preparare

Fierbem pastele urmand instructiunile de pe ambalaj.

In timpul aceasta tocam marunt ceapa, pisam usturioul si impreuna cu oul, pesmetul, cimbrul si patrunjelul adaugam la carnea tocata. Condimentam cu sare si piper, amestecam bine cu manutele si formam bilute mici, pe care mai apoi le punem intr-o tava unsa cu putin ulei de masline. Dam tava la cuptorul preincalzit pana se rumenesc bilutele.

La pasta de rosii adaugam busuioc, oregano, rozmarin, condimentam cu sare si piper, eu in plus am mai adaugat o lingurita mica de pasta de ardei iute, deoarece imi plac mancarurile picante.

Scoatem bilutele din cuptor si daca s-au rumenit frumos le punem peste sosul de rosii intr-un vas termorezistent si mai punem inapoi in cuptor aprox 20-25 minute.

Sosul astfel obtinut il punem peste pastele fierte si sunt gata de servit.

Pofta buna!

Inspiratie:Mitinita

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise