Galactobureco

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1kg foi de placinta subtiri
  • 1 ceasca de unt proaspat
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 6 galbenusuri
  • 6 cesti de lapte
  • 1 ceasca de zahar
  • 1 ceasca de gris
  • Pentru sirop:
  • 2 cesti de zahar
  • 1 ceasca de apa
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • putina coaja de lamaie rasa

Mod de preparare

1.Ungem cu unt o tavita si asezam jumatate din foile de placinta unse cu

unt intre ele.

2.Intr-o oala lucram galbenusurile de oua cu zaharul si cu grisul.

3.Turnam incet-incet laptele amestecand in continuu, aprindem ochiul de la

aragaz si lasam ingredientele sa fiarba la foc mic, amestecand in continuu

pana se incheaga crema si adaugam zaharul banilat.

4.Punem crema peste foi, o intindem uniform, o acoperim cu celelalte foi, pe care deasemenea le ungem cu unt intre ele, si inchidem de jur-imprejur ca sa nu iasa crema.

5.Punem pe deasupra untul care ne-a ramas, insemnam suprafata

placintei cu cutitul, in romburi.

6.Coacem in cuptor la temperatura medie timp de 3/4 de ora (pana sa se

rumeneasca foaia).

7.Siropul: Intr-o oala punem apa, zaharul si coaja de lamaie rasa si lasam

siropul sa fiarba pana sa se lege putin (5-10 min. aprox.). Putin inainte

de a se inchega siropul, adaugam zeama de lamaie.

8.Cand se raceste placinta din tava, turnam peste ea siropul cald si lasam

sa se raceasca.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise